مشروح در:
www.bayanmanavi.ir/post/1883
نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی درباره شناخت اسلام بدون واسطه، علاوه بر این که روشی نوین در ترویج دین اسلام است، دروازه ای جدید در دیپلماسی دینی باز کرد. دروازه ای به اذهان افرادی که بدون در نظر گرفته شدن عقاید دینی و سیاسی شان به چالشی جدید، جدی و جذاب برای حقیقت طلبی و درک درست از دین اسلام دعوت شده اند. این نامه هم در شکل و هم در محتوا دارای ویژگی های منحصر به فردی است که بررسی هرکدام از آن ها خود یک کار پژوهشی است اما در این مجال کوتاه با تمرکز به مخاطبان اصلی نامه به ۴ نکته اشاره می شود:
نامه حضرت آیت ا… خامنه ای با یک اولویت بسیار مهم آغاز می شود و آن شناخت «تصویر و چهره اسلام» است برای کسانی که آینده اداره غرب در دستان شان خواهد بود. دسترسی راحت تر جوانان به راه های ارتباطی نوین و بدون واسطه، آینده ساز بودن آن ها در مدیریت جوامع غربی و از همه مهم تر و راهبردی تر، ذهن آماده، خلاق و جست و جو گر جوان برای یافت حقیقت و آمادگی آن برای ورود به عرصه های جدید و احیانا پر ریسک و خلاف جریان های رایج از جمله مهم ترین ویژگی های مخاطبان اصلی این پیام است که در دریافت، تاثیر و بازخوردهای آن موثر خواهد بود. مطالعه کامنت ها و نظرات جوانان غربی در سایت های خبری و شبکه های مجازی نشان دهنده یک واقعیت شگفت انگیز است. در نگاه کلی می توان این کامنت ها را به ۴ دسته تقسیم کرد: الف- کسانی که در حمایت از نامه رهبری نظر داده اند،ب- کسانی که براساس شناخت های کنونی شان انتقادات جدی دارند(که عمدتا به نظر می رسد ناظر به عملیات های تروریستی و … است)،ج- کسانی که سوالات جدی درباره دین دارند و د-کسانی که فقط برای توهین به مسلمانان کامنت گذاشته اند. حتی آن هایی که انتقادات تند علیه دین اسلام بیان می کنند استنادات شان نشان می دهد که اطلاع چندانی از دین اسلام ندارند و به بیان دیگر تاکنون کسی نبوده که ذهن حقیقت جوی آنان را به «چالشِ فهمیدن دین» یا «چالشِ حقیقت جویی» دعوت کند و آموزه های رحمانی و منطق و استدلال های اسلامی برای شان ارائه نشده است. اکنون تصور کنید فقط بخشی از مخاطبان گروه های «ب» و «ج» که می توان آن ها را قشر خاکستری در جبهه اسلام گرایی و اسلام ستیزی محسوب کرد، به دنبال یافتن پاسخ سوالات خود بروند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آن هم در جوامعی که سرانه مطالعه در آن بالاست. به بیان دیگر این نامه به صورت مستقیم قشری را مخاطب خود قرار داده که از همه نظر آماده ورود به این «چالش حقیقت جویی» هستند.
به گزارش فاطر24، رهبر معظم انقلاب روز جمعه (3 بهمن) طی نامهای خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، پیشنهاد دادند تا این جوانان بدون در نظر گرفتن تصویری که از اسلام در رسانههای کشورهایشان عرضه میشود، خود با مراجعه به قرآن کریم به درکی مستقیم از اسلام واقعی برسند. "ایوان ریدلی" معاون رئیس انجمن مسلمانان اروپا در گفتگو با مشرق این پیشنهاد را برای "دیدن و خواندن قرآن و دریافتن حقیقت در مورد اسلام" توسط جوانان غربی "کافی" میداند، اما میگوید رسانههای جمعی در غرب به هیچ عنوان پوشش مناسبی از این نامه در جوامع خود ارائه ندادند.
- قرآن سند کبیر آزادی زنان است
- رهبر ایران از صمیم قلب و با ترکیبی از عقل و احساس سخن گفته است
- اسلام یک شبه به پیامبر نازل نشد پس ما هم باید صبر داشته باشیم
- تعامل مؤثر با جوانان در غرب یک معضل بسیار قدیمی است
- رسانههای عمده در غرب، نامه رهبر را به شکلی گسترده پوشش ندادند
- برای دیدن نتیجه نامه رهبر ایران روی جوانان نیاز به زمان داریم
- ممکن است برخی با نامه تشکر راهنماییهای رهبر ایران را جبران کنند
"ایوان ریدلی" معاون انجمن مسلمانان اروپا و خبرنگار سابق روزنامه "ساندی اکسپرس" انگلیس، 28 سپتامبر 2001 توسط طالبان در افغانستان دستگیر شد. درخواست ویزای ریدلی چند روز قبل از شروع حمله آمریکا به افغانستان، رد شده بود. وی به همین خاطر تصمیم گرفت از روش "جان سیمپسون"خبرنگار بیبیسی تقلید کند: مانند زنان افغان، برقع پوشید و به شکل ناشناس از مرز افغانستان عبور کرد.
وی ابراز داشت: یکی از مشکلات جدی که تاکنون داشتهایم این بود که مردم جهان به ویژه غرب، اسلام را به وسیله منابع اصیل و از سوی مسلمانها با آن آشنایی پیدا نمیکردند بلکه عمدتاً توسط کانالهایی است که خود دشمنان گاهی اوقات قرار میدهند. مثلاً در بخش تبلیغ دین، دشمن بسیار از رسانههای عمومی استفاده میکند تا تصویری از اسلام ارائه دهد که طبق سلیقه خودش باشد و مردم جهان هیچ مجالی نداشتند که به منابع اسلام، قرآن و سنت پیامبر(ص) آشنایی پیدا کنند.
کارشناس شبکه هیسپان تیوی با بیان اینکه این دعوت، دعوت به جایی است و منطق خوبی است وقتی کسی میخواهد با تفکری آشنایی پیدا کند لازم است از منبع و مصدر اصلی استفاده کند، تصریح کرد: آنچه که بنده میخواهم بر آن متمرکز شوم این است ابتدا مسئولیت خودِ جوانان غربی است که باید با منابع اسلامی آشنا شوند و از طرف دیگر مسئولیت ما مسلمانان است به گونهای رفتار کنیم که عملکرد ما مخالف محتوای قرآن و سنت نباشد و آنها نگویند اگر واقعا قرآن اینگونه است پس چرا رفتار مسلمانان متفاوت با آن است.
برنامه «دیروز، امروز، فردا» شب گذشته به بررسی ابعاد مختلف نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی با حضور صادق خرازی، سفیر سابق ایران در فرانسه و محمد مرندی، استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی پرداخت. در این برنامه با عمادی مدیر اتاق خبر پرس تی وی و راندی شکسپیر کارشناس و فعال سیاسی انگلیسی ارتباط تلفنی برقرار شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،خرازی در ابتدای این برنامه گفت: این نامه در مقطع بسیار مهمی و بسیار دقیق و حساس مطرح شده است. ما باید ابتدا پیام نامه را درک کنیم و بعد به بررسی این نامه که یکی از پیامهای مهم دینی رهبر ایران و مسلمانان جهان است بپردازیم.
وی افزود: این نامه مخاطبان مشخصی را مورد هدف قرار داده است. در این نامه گرفتاری امروز دو جامعه شرق و غرب کاملا مطرح شده است و سرچشمههای ناب اسلام را مورد توجه و سفارش قرار داده است. درحالی که این نامه پیام دردمندانهای است، پرسشهای جدیدی برای مردم جهان مطرح کرده است که طرح آنها نیازمند شناخت فعل و انفعالات جهانی در دو دهه اخیر است.
سفیر سابق ایران در فرانسه تاکید کرد: مقام معظم رهبری خیلی صمیمانه درخواستهایی را مطرح کرده است که یک نوع واقع بینی را مطرح میکند و خطرات پیش روی جوانان امروز را گوشزد میکند. این نامه با اشاره به مشکلات جوان مسیحی و مسلمان راه حقیقی اسلام را نشان میدهد و بعد نتیجه گیری کوتاهی را مطرح میکند. گرچه این نامه دو صفحه است اما یکی از مهمترین پیامهای یک رهبر دینی به مردم است که میتواند تاثیرات کوتاه، میان و بلند مدت داشته باشد به این شرط که سیاستگذاریهای دقیقی در رفتارهای دیپلماتیک و ارتباط های جهانی انجام شود.